Kultur

Ny formand og stor udskiftning i bestyrelsen hos DGI Nordjylland

DGI Nordjyllands nye bestyrelse. Fremsendt foto

Benny Henrik Hansen fra Løgstør blev onsdag aften valgt til ny formand for DGI Nordjylland til et årsmøde, hvor der var store udskiftninger i bestyrelsen – og fokus på stor fremgang i nordjyske foreninger.

Efter årsmødets afslutning, står det klart, at det bliver Benny Henrik Hansen fra Løgstør, der kommer til at stå i spidsen for 800 medlemsforeninger i DGI Nordjylland. Benny har siddet i bestyrelsen i syv år og får som ny formand følgeskab af ny næstformand og fire nye bestyrelseskolleger.

Det er rutinerede kræfter fra det nordjyske foreningsliv, der træder ind i bestyrelsen. Ny næst formand er Bøje Holmsgaard Lundtoft fra Pandrup, der har siddet i bestyrelsen i to år. Johanne Bugge fra Frejlev, Maj-Britt Kjær Sørensen fra Vestbjerg, Torsten Topbjerg fra Støvring samt Carina Bæk fra Vrå, er alle nye, men er dybt forankrede i det lokale foreningsliv.

– Når vi kigger på sammensætningen af den nye bestyrelse, er jeg helt sikker på, at vi har fingeren på pulsen i forhold til foreningernes hverdag. Det er rutinerede kræfter, med store ambitioner for vores arbejde for nordjyske foreninger, siger Benny Henrik Hansen, nyvalgt formand for DGI Nordjylland.

– Jeg glæder mig til at stå i spidsen for et stærkt hold, der skal være med til tegne fremtiden for nordjysk foreningsliv ved at bidrage til at skabe de bedste rammer for fysisk aktivitet i sunde fællesskaber, tilføjer han.

Årets Idrætsforening

Titlen som årets idrætsforening gik til Saltum IF, hvor et generationsskifte i bestyrelsen, med et aldersgennemsnit på 35 år, har været stærkt medvirkende til at foreningen er kommet godt oven på efter svære corona-år. Der er kommet flere nye aktiviteter til, og de eksisterende tilbud har formået at tiltrække nye medlemmer.

“Saltum IF er et fremragende eksempel på en lokal forening, hvor en fælles indsats skaber attraktive tilbud om bevægelse i sunde fællesskaber”, lød det blandt andet i begrundelsen.

Biersted IF og Vrå Gymnastikforening løb med henholdsvis anden- og tredjepladsen.

Nordjyske foreninger tilbage.

Den afgående formand, Peter Otto Yde Thomsen, kunne i sin beretning fortælle, at nordjysk foreningsliv er tilbage på skinnerne med en markant fremgang i antallet af foreningsaktive. Selv om en fremgang på 10.000 medlemmer i foreningerne er en rigtig god udvikling, er der stadigvæk målgrupper, hvor der er behov for et øget fokus. De 7 til 12-årige er for eksempel ikke kommet tilbage i foreningerne i samme grad, og kvinder mellem 13 og 24 år er stadigvæk markant mindre foreningsaktive end mændene i samme målgruppe, kunne han berette.

– Når vi kigger på medlemstallene, er det glædeligt at nordjyske foreninger virkelig er på vej den rigtige retning. Der ligger et kæmpe arbejde bag udviklingen, og vi må bare give de frivillige kræfter det største skulderklap. Vores opgave er nu, sammen med foreningerne, at kigge på medlemstallene og finde de gode indsatser, der får endnu flere ind i foreningslivets fællesskab, lød det slutteligt fra den nye formand, Benny Henrik Hansen.

Herunder: Repræsentanter fra Saltum IF, som vandt titlen ‘Årets Idrætsforening’. Fremsendt foto

Kommentarer