Samfund

Fire unge vinder innovationspris for deres smarte alternativ til forlængerledninger

vinderholdet Easy Electricity, som består af Arthur Skovsgaard, Frederik Mellergaard, William Biltoft Frederiksen og Kasper Toftelund Sørensen fra Dronninglund Gymnasium. Grundet Corona, var holdet med på storskærm – både under deres præsentation og kåringen af årets vinder. Foto: Morten Holst Henriksen.

Et hold af opfindsomme unge fra Dronninglund Gymnasium løb med sejren i Regionsrådets innovationskonkurrence, Nordjyske Nyskabere. Vinderne blev belønnet for at have udviklet en smart løsning, der gemmer hjemmets forlængerledninger inde i væggen.

Musikkens Hus i Aalborg dannede den 7. december rammen om en spændende og festlig finale i årets udgave af Nordjyske Nyskabere, Regionsrådets store innovationskonkurrence for elever på de nordjyske ungdomsuddannelser.

Fem hold, ud af de oprindelige 36, stod klar til at præsentere hver deres idé og produkt for dommerpanel og gæster. Alle hold leverede en overbevisende præsentation, men ved dagens afslutning var det holdet Easy Electricity fra Dronninglund Gymnasium, der stod som vinder af Nordjyske Nyskabere 2021.

Original idé med stort potentiale og værdi

Easy Electricity består af Arthur Skovsgaard, Frederik Mellergaard, William Biltoft Frederiksen og Kasper Toftelund Sørensen. Holdet har arbejdet på deres innovative idé i 4 måneder, og de har undervejs fået sparring fra holdet af mentorer bag Nordjyske Nyskabere. De fire unge har opfundet et produkt, der gør irriterende forlængerledninger i hjemmet overflødige. Med Easy Electricity gemmes forlængerledningen nemlig inde i væggen bag et stilrent panel, lige til at trække ud. Når man ikke længere har brug for forlængerledningen, rulles den sammen inde i væggen, lidt som når en støvsugerledning rulles ind.

Dommerne var enige om, at holdet leverede en overbevisende præstation, og at de har formået at bruge kritik og sparring til at løfte deres idé til et helt nyt niveau. Dommerne var desuden enige om, at produktet vil tiltale mange, både designmæssigt og funktionelt, og at den primære målgruppe for produktet, de private hjem, sagtens kan udvides.

Med sejren i Nordjyske Nyskabere følger målrettet rådgivning fra Weltklasse reklame og pr., Advokatfirmaet Vingaardshus og Revisionsfirmaet Beierholm. Derudover får vinderholdet sparring fra en mentor i et år, og de modtager en præmiecheck på 25.000 kr. fra Regionsrådet, som de kan bruge til at videreudvikle deres forretningsidé og produkt.

Som et synligt bevis på sejren får Dronninglund Gymnasium æren af at have den specialdesignede skulptur, Viljen, til at stå på skolen i et år. Skulpturen er lavet at den nordjyske kunstner, Christian Svendsen og bærer en bronzeplade for hvert vinderhold i Nordjyske Nyskabere.

Iværksætteri skaber udvikling og arbejdspladser

Med innovationskonkurrencen Nordjyske Nyskabere, som blev skudt i gang i 2012, vil Regionsrådet inspirere flere unge til at arbejde med innovation, forfølge deres gode idéer og måske i sidste ende springe ud som iværksættere og etablere virksomheder, der kan skabe øget udvikling og nye arbejdspladser:

– Regionsrådet i Nordjylland har over en længere periode haft fokus på at styrke de unges interesse for innovation og iværksætteri. De unge besidder en fantastisk idérigdom, og det er imponerende at se, hvor langt de kan nå på forholdsvis kort tid med den rette støtte og sparring. Vi har igen i år set et tårnhøjt niveau i finalen –

så det tegner rigtigt godt for fremtiden, siger Ulla Astman, regionsrådsformand i Region Nordjylland.

Kommentarer