Samfund

Dyreværnet hjælper de ukrainske dyr i asylcentre over hele Danmark

Kat tilses i Frynseklinikken. Foto: Dyreværnet.

Der har været travlt hos Dyreværnet de sidste par måneder. Dyreværnets tre mobile klinikker, Frynseklinikkerne, har tilset ukrainske dyr på asylcentre over hele landet.

”Dyreværnets Frynseklinikker har været med lige siden de første ukrainske flygtninge med kæledyr ramte dansk jord. Det har vi af flere årsager: Dels fordi flygtningedyrene kan have kroniske sygdomme og behøve medicin, som ejeren ikke fik med på flugten, dels fordi nogle er traumatiserede af krigen og endelig fordi dyr fra Ukraine udgør en rabiesrisiko for mennesker og dyr fra Danmark, og skal således registreres hos Fødevarestyrelsen” fortæller Rikke Christensen-Lee, Dyreværnets chefdyrlæge.

Én af de hunde, der kom fra Ukraine, var den irske setter Lucky, som hverken kunne stå eller gå, da han ankom. Han svævede mellem liv og død, og Dyreværnets dyrlæger igangsatte akut behandling!

Efter mange undersøgelser stod det klart, at Lucky havde en sygdom, der angreb hans blodceller.

Den type sygdom kan trigges af stress og chok – og kan formodentlig være affødt af krigen, hvor Lucky blandt andet gemte sig i kælderen på et hus, da det blev bombet.

Efter en måned med intensiv behandling hos Dyreværnet var han endelig i bedring og kunne genforenes med sin savnede ejer.

Se den rørende video om Lucky her.

”Det er i høj grad takket være donationer fra private, at Dyreværnet har råd til at hjælpe de ukrainske dyr og alle de andre kæledyr, som kommer ind på vores internater” udtaler Rikke Christensen-Lee.

”De fleste ukrainere taler ikke engelsk, så til start har vores ukrainske dyrlæge Nataliia været en uvurderlig hjælp. Dyreværnets tre Frynseklinikker kører til asylcentre i hele Danmark og bistår med både dyrlægehjælp og assistance med alt papirarbejdet. Hjælpen er målrettet flygtninges dyr- men den hjælper også danskere og deres kæledyr, for i Danmark har vi nemlig ikke rabies – og det vil vi gerne bidrage til, at vi heller ikke får” slutter Rikke Christensen-Lee.

Læs mere om Dyreværnets arbejde med de ukrainske dyr her.

Kommentarer